In NRC: de oorlog tegen zijn eigen volk lijkt Poetin al gewonnen te hebben

In NRC (betaalsite): https://www.nrc.nl/nieuws/2022/05/13/de-rus-ziet-politiek-als-natuurverschijnsel-iets-waaraan-je-je-moet-aanpassen-a4124351#/krant/2022/05/14/#202

Een gedachte over “In NRC: de oorlog tegen zijn eigen volk lijkt Poetin al gewonnen te hebben

Voeg uw reactie toe

  1. Dag Raymond,

    Dank voor het signaal over je NRC-bijdrage. Spijtig genoeg kom ik niet door de betaalmuur van die krant – ik overweeg geen NRC-abonnement (meer) – en het pdf-je van de pagina is helaas te vaag voor mijn oude ogen. Ik blijf dus benieuwd naar je kijk op de afgelopen 9-meiviering.

    Ik kijk terug op een geslaagde dag voor Putin. Hij heeft een binnenlands feestje kunnen bouwen op het Rode Plein, met een foto van zijn papa kunnen rondlopen, en zijn toch al formidabele aanhang in gans Rusland is verder verstevigd. Daarmee is het hoofddoel van de dag bereikt. Wat betreft de bijvangst: de rest van de wereld had op voorhand zo zitten bibberen over mogelijke concrete aankondigingen van nieuw Russisch geweld (op zich trouwens tamelijk onbegrijpelijk, want sinds wanneer is het Kremlin transparant over zijn voorgenomen kattenkwaad?), dat men, in de opluchting over het uitblijven hiervan, het Putin graag heeft gegund om in zijn toespraak de “speciale operatie” te typeren als een zelfverdedigingsactie in Rusland’s heldhaftige traditie als strijder tegen het nazisme. Lavrov zal tevreden zijn dat er nergens in het Westen een enkele Russische ambassadeur is uitgenodigd tot opheldering van de discrepanties in deze absurde typering. Zo is er sluipenderwijs weer een stapje voorwaarts gezet op de weg naar normalisering van de Russische agressie in Oekraïne.

    Maar misschien had jij dit al

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: