Over dit blog

242503_1583767271359_1799594_o-1Raymond van den Boogaard (1951, Amsterdam), auteur van dit blog, is journalist en historicus.  Van 1978 tot 2016 was hij redacteur van NRC Handelsblad, onder andere als correspondent in Moskou en Berlijn, oorlogsverslaggever in ex-Joegoslavië, politiek en diplomatiek redacteur in Den Haag, chef van de kunstredactie en columnist. Tegenwoordig schrijft hij voornamelijk voor De Groene Amsterdammer, Raam op Rusland, De Nederlandse Boekengids en De Republikein. Hij is in 1976 in Leiden afgestudeerd bij Henk Wesseling met een scriptie over het Comité de Vigilance des Intellectuels Antifascistes (1934). Hij is ook de auteur van een zevental boeken – de laatste is De religieuze rebellen van de Vrije Gemeente.

Het streven is elke zondagmorgen een nieuwe bijdrage te plaatsen. Dit blog is een nieuwe versie van een eerder Tumblr-blog onder dezelfde naam: We’ll always have Paris. Delen daarvan zijn niet naar de nieuwe versie overgegaan: blogs die een ander format hadden, de auteur nu veel te wijsneuzerig voorkomen, erg achterhaald zijn, of louter verwezen naar een publicatie elders. De totaliteit van het oude blog, voor zover niet gesneuveld door de nieuwe censuur-regels van Tumblr,  is nog wel raadpleegbaar op:

http://rcvandenboogaard.tumblr.com/archive

5 gedachten over “Over dit blog

Voeg uw reactie toe

  1. ‘We’ll always have Paris’, ‘ t staat of ligt in één van de vitrines van mijn museumpje ‘de franse verleiding’ (‘la séduction française’), gewijd aan de geschiedenis van het reizen en het toerisme naar en in Frankrijk, gevesigd in het verre Zuidfranse..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: