Het ‘Gezond verstand’ duldt geen tegenspraak

De redactie van ‘Argus’ – een sympathiek, tweewekelijks opinieblad – was op de gedachte gekomen om voor het Kerstnummer een gesprek te organiseren tussen Karel van Wolferen, de man achter het complot-gerichte maandblad ‘Gezond verstand’, en schrijver dezes. De gedachte van Argus was dat het wellicht aardig zou zijn twee voormalige correspondenten van NRC Handelsblad, in Tokio respectievelijk Moskou, met elkaar in debat te laten gaan over de actualiteit. Ik zal niet beweren – de ‘Werdegang’ van collega Van Wolferen door de jaren heen enigszins gevolgd hebbende – dat ik mij op het gesprek erg verheugde. Maar dat het zó uit de hand zou lopen, was niet te voorzien. Een gesprek behoorde niet meer tot de mogelijkheden. Het ‘Gezond Verstand’ bleek absoluut allergisch voor alles wat naar tegenspraak zweemde. In een sfeer die aan vijandschap deed denken, gingen we uiteen.

Argus verschijnt – alleen op papier – op dinsdag en is bij de betere boekhandels verkrijgbaar. Of met een abonnement.

Een gedachte over “Het ‘Gezond verstand’ duldt geen tegenspraak

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: