‘Chernobyl’: leugens en heldendom in het Sovjet-systeem

Voor wie de ramp in Tsjernobyl op afstand in de Sovjet-Unie heeft beleefd, zoals ik, is kijken naar de fantastische HBO-serie ‘Chernobyl’ een welhaast pijnlijke belevenis. Je zou het willen vergeten: die pijnlijke minachting voor de belangen van de bevolking, de kwaadaardige manier waarop Westerse media die over de ramp trachtten te berichten werden beschuldigd van Sovjet-vijandige politieke bedoelingen, die volkomen naïviteit waarmee ook ontwikkelde Sovjet-burgers reageerden op berichten over de gevaren waaraan zij waren blootgesteld.

Lees mijn artikel op de site Raam op Rusland: https://raamoprusland.nl/dossiers/cultuur/1314-tv-serie-chernobyl-toont-leugens-en-heldendom-van-sovjet-systeem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: