Uit De Groene: Iran is dit jaar focus bij festival ‘Movies that Matter’

Soms geloof je je ogen niet bij berichten over de positie van vrouwen in Iran. Dat in de ‘heilige stad’ Qom honderden meisjes zijn vergiftigd omdat religieuze fanatici de scholen dicht willen hebben, bijvoorbeeld. Of dat de oproerpolitie gericht op de ogen van vrouwelijke demonstranten schiet, om een einde te maken aan de golf van demonstraties die losbarstte nadat in september Mahsa Amini om het leven was gekomen. Zij was door de zogeheten ‘moraalpolitie’ gearresteerd omdat haar jihab te veel haar onbedekt liet. LEES VERDER OP DE (BETAAL-)SITE VAN DE GROENE AMSTERDAMMER.

OF KIJK HIER VOOR ‘MOVIES THAT MATTER’, VANAF 24 MAART IN DEN HAAG EN SATELLIET-LOCATIES.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: