Uit De Groene: Mondiaal poetinisme

De overwinning van Donald Trump bij de presidentsverkiezingen stemde menige Rus tot vreugde. ‘Tramp nasj!’ (Trump is van ons!) was een veel gehoorde kreet in de loftuitingen die te zien zijn in de Amerikaanse documentaire Our New President van Maxim Pozdorovkin. Vaak zijn de van YouTube, Facebook en soortgelijke Russische sites geplukte boodschappen aandoenlijk: zelf geschreven ballades met gitaarbegeleiding, raps, karaoke. De ‘a’ in ‘Tramp’ is geen poging de Amerikaanse president als een zwerver weg te zetten, maar een gevolg van het feit dat het cyrillisch alfabet geen equivalent voor ‘uh’ heeft.

LEES DIT STUK VERDER OP DE SITE VAN DE GROENE AMSTERDAMMER:
https://www.groene.nl/artikel/mondiaal-poetinisme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: