Uit de Groene: pijnlijk opgewekt

Kort na het begin van Prosecuting Evil vertelt Benjamin Ferencz (geboren 1919) over zijn leven, een afschuwelijk verhaal, van maar anderhalve zin lang eigenlijk. Nog als zuigeling emigreerde hij met de rest van de familie naar de Verenigde Staten, vanuit Transsylvanië, dat net van Hongaars Roemeens was geworden, wat voor het plaatselijke antisemitisme weinig uitmaakte. De arme Ferenczen – vader was leerling schoenmaker – reisden derde klas, wat betekende dat ze wekenlang op het open scheepsdek moesten slapen. Baby Benjamin huilde onophoudelijk. Zijn vader kon daar op een gegeven moment niet meer tegen en wilde het kind overboord gooien. ‘Ik heb begrepen dat mijn oom dat toen heeft verhinderd’, zegt de 95-jarige geïnterviewde glimlachend…..

LEES VERDER BIJ DE GROENE AMSTERDAMMER: https://www.groene.nl/artikel/pijnlijk-opgewekt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: