In de NRC: Juliette Gréco, vrouw van de tweede start

De tweede start in het leven was voor Juliette Gréco, die woensdag op 93-jarige leeftijd overleed, de juiste. Want de eerste was bepaald ongelukkig. „Mijn moeder hield niet van me”, vertelde Gréco eind 2015, aan het eind van haar wereldwijde afscheidstournee Merci, aan een journalist van Le Monde. De moeder plaagde het in 1927 te Montpellier geboren kind door te zeggen dat het een vondeling was, of het resultaat van een verkrachting. In werkelijkheid was Juliette de vrucht van een ongelukkig huwelijk.

LEES VERDER OP DE SITE VAN NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/09/23/35600347-a4013370

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: